Link til: Fredrikstad og omegns birøkterlag 

 Min Bigård 

  ny ... side 2

Laget av Ingeborg

 

side 1 av 2

 
 

En Tistelhage Blir Til

 
 

Tistler er jo en uting å ha i hagen, det er de fleste enige om. Jeg har også luket bort tistler, ja, jeg har tilmed betalt ungene noen øre pr. tistel de har luket bort for meg. Selv om jeg alltid har syns at tistler er pene, men det kan man jo ikke si høyt når ordentlige hagefolk hører det. Det var i sommer at Sandra og jeg skulle ta en opprydding i bigården, bl. a. luke bort tistler. Vi ble møtt med summende bier i hver en tistelblomst. Tistlene stod som en lilla sky over rosa Kattost og blå og gule Natt og Dag. Og der var forskjellige tisteltyper, hver med sin lilla farge og med sitt bladverk i forskjellige grønnfarger. Sola skinte, det luktet sommer, det var en vakker dag. Og vi lot tistlene stå.

 
 
 

f se mer om hassel og selje   g

 
 
 

Ingen Vandring

 
 

Jeg vandrer ikke med biene. Om våren får biene pollen av gullpil og hassel, disse kommer først. Så kommer mine store praktfulle seljer, som jeg har flere stykker av rundt huset. De andre i familien kan ikke se "prakten", bare at de skygger for sol og lys. Om sommeren er det det vanlige, bjørne - bringebær, trollhegg og naboens kløveråker. Så har vi røsslyngen om høsten. Les mer om lyngen ... klikk på minisidene under.

 
 

 
 

Dronninga

 
 

En gang skulle Jim og jeg leite opp en Dronning i en bikube. Vi gjorde som vanlig, leita fra tavle til tavle. Ingen Dronning, så det ble og ta en runde til. Det ble samme resultat. En vanskelig dame, men en birøkter har forskjellige knep som kan tas i bruk. Og vi brukte dem alle, vi visste at hun var der. Der var nylagte egg, og vi tenkte ikke å gi opp. Men vi tok en pause, jeg skulle ha min kaffekopp og Jim var også varm og trengte noe leskende. Vi gikk inn. Og da vi satt ved spisebordet, spurte Jim.: "Skjønte du hvor den Dronninga tok veien"? Som sant var så svarte jeg: "Nei". Det var da Jim sa: "Jeg vet hvor hun er. Hun sitter på hatten din".

 
 

 

 
 

En Søt Liten Historie Om Bier

 
 

En søt liten historie om bier ... Jeg fikk et godt "skjønnhetsråd" av min mor: Bruk olivenolje og farin. Ta olje og farin i hånden og gni det på tørre hender, albuer og knær. Det har slipe effekt, huden blir glatt og myk som silke. Så var det en deilig sommerdag min venninne Ulla og jeg satt i min hage. Vi bestemte oss for å ta en "bli vakker stund". Med olje og farin. Vi slipte alle steder på kroppen som trengte fornyelse etter vinterens tørre inne klima. Etterpå skylte vi av sukkeret med hageslangen ...... Ulla gikk hjem til sin egen hage og jeg satte meg i solveggen. Det var stille og fredelig. Jeg duppet av der i sola ...... Våknet ...... det var tusen bier rundt på kroppen min som festet på det sukkeret som ikke lot seg skylle bort. Det var så mange at jeg skjønte at jeg ikke kunne vente til festen var slutt. Derfor stod jeg opp og gikk inn. Før jeg lukket døra så såg jeg bienes forvirring: Tenk kjerringa gikk ...... og hun tok maten med seg.

 
 

Er birøkt noe for deg? klikk ... HER ...

Ny  ... side 2 ... HER ...

Nærbilde av trollhegg ... HER ...